dilluns, 16 de febrer del 2009

Ressenya

Aquesta ressenya la vaig fer l'11 de febrer de 2009 com a primera pràctica del curs de la Integració de les TIC en l'àrea de llengua materna impartit per Antoni de la Torre .
Títol del weblog escollit: Arran de pupitre de Ramon Barlam.
1. Identitat de l'autor
El bloc l’escriu Ramon Barlam i ja en el començament diu que recull les reflexions de la seua experiència i la de molts companys, de vint anys en el camp de l’educació. A mi, el títol del bloc, m’ha resultat molt suggerent. El bloc és un projecte personal i professional amb una presentació formal. Es fa servir un servei d'allotjament, blogspot.com
2. Disseny de la interfície
M’agrada el disseny visual del bloc. A banda de les diferents entrades, a la dreta trobem un àlbum de fotos de Ramon (ell, alumnes i altres), un link amb el projecte Espurna, uns quants blocs recomanats, una especial atenció a Escola 2018 i una altra cosa que m’ha semblat molt interessant: un arxiu del seu bloc. La navegació del weblog resulta fàcil.
3. Contingut editorial
Tracta diferents temes relacionats amb l’educació a partir de notícies d’actualitat (vídeos, congressos, activitats a l’aula,...) amb contingut de caràcter informatiu i educatiu.
4. Antiguitat i freqüència d'actualització
Es publica el bloc des de 2005. En l’arxiu indica quantes entrades hi ha cada any. L’última entrada és de gener de 2009.
5. Política d'enllaços
En els posts sempre s’inclouen enllaços. Subministra enllaços a altres llocs de la web però és un diari que desenvolupa els seus propis continguts. Per exemple, m’ha cridat l’atenció una entrada en què fa un repàs de tot el que ha fet al llarg del curs, és a dir, un quadern de bitàcola.
6. Llista de blocs (una col·lecció d'enllaços d'altres blocs)
S'enllaça amb blocs relacionats amb el món de les TIC i de les TAC, amb l’educació, la competència digital, amb les aules d’acollida.... S’identifica amb la comunitat educativa.
7. Enllaços d'entrada (Inbound links)Utilitzant Technorati trobe un enllaç a youpop, encuestas audiovisuales. La comunitat de lectors són els educadors interessats en les ferramentes digitals.
8. Comentaris i debats
Les notícies que tracta, unes més que altres, poden estar orientades al debat i a la reflexió.